Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Ημέρα Μνήμης των Χίων αοιδίμων Οικουμενικών Πατριαρχών Ιωακείμ Β και Ιωακείμ Δ

Από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς.

Ανάγνωση του Συμβόλου της Πίστεως από τον Ταξίαρχο κ. Δημόκριτο Ζερβάκη. Διακρίνονται: η Αντιδήμαρχος Ιωνίας κ. Αθηνά Θλιβίτου και ο Λιμενάρχης Χίου κ. Γεώργιος Σκανδάλης.

Επίκαιρη ομιλία από τον Εφημέριο της Καλλιμασιάς

Οι φωτογραφίες των αοιδίμων Οικουμενικών Πατριαρχών κυρών Ιωακείμ Β' και Ιωακείμ Δ' που μεταφέρθηκαν από την Ενοριακή Αίθουσα για το σκοπό του Μνημοσύνου.

Το Μνημόσυνο των Καλλιμασιωτών Οικουμενικών Πατριαρχών από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος 'Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής" Σεβ. Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο. Έλαβαν μέρος οι Καλλιμασιώτες ιερείς: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου (Εφημέριος της Καλλιμασιάς), Οικονόμος Κωνσταντίνος Κρουσουλούδης (Εφημέριος Χαλκείου) και Οικονόμος Βίκτωρ Μελαχροινούδης (Εφημέριος Έξω Διδύμας και Παγίδας) καθώς και ο Αρχιδιάκονος Κήρυκος Φαράκλας και ο Διάκονος Εμμανουήλ Γ. Τζιώτης.

Χειροθεσία σε Αναγνώστη του ψάλτη κ. Ιωάννου Μιχάηλ Κοντοποδιά. 

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ταφικό Μνημείο του Οικουμενικού Πατριάρχου Ιωακείμ του Τετάρτου ανατολικά του Ιερού Βήματος του Παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιμασιάς. 


Διακρίνεται ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Γέωργιος Λιαδής, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Αγιασμός των Εγκαινίων της νέας Πλατείας της Καλλιμασιάς που τιμήθηκε στο όνομα των Πατριαρχών Καλλιμασιάς (Πλατεία Πατριαρχών).  

Τον Απόστολο διάβασε η Αντιδήμαρχος Ιωνίας κ. Αθηνά Θλιβίτου. 

Στον Αγιασμό έλαβαν μέρος και οι εφημέριοι: Νενήτων, Οικονόμος Κωνσταντίνος Μελεξές και Κοινής και Φλατσίων Οικονόμος Νικόλαος Λιαδής.

Στα εγκαίνια της νέας πλατείας παρευρέθησαν και οι: Βουλευτής Χίου κ. Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου για τα έργα ΕΣΠΑ κ. Μανώλης Κράκαρης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Λίτσα Λύκου και Αγγελική Σαρρή-Μονίαρου, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλειος Μυριαγκός και ιατρός Δημήτριος Μάντικας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου κ. Ιάκωβος Αρχοντάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ιατρός Γεώργιος Σαρρής, οι Πρόεδροι: των Νενήτων κ. Σταμάτης Ταναΐνης και του Θολοποταμίου κ. Βαγγέλης Μονιούδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Ευθύμιος Μονίαρος.....

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο Εφημέριος της Καλλιμασιάς, η Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιωνίας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιμασιάς κ. Σταμάτης Συράκης και ο πρώην Δήμαρχος Ιωνίας κ. Παναγιώτης Καμίτσης λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας με το όνομα της νέας πλατείας.

Η αποκάλυψη της πινακίδας που φέρει 
το όνομα της νέας πλατείας της Καλλιμασιάς, 
"ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ"

Το φωτογραφικό υλικό του κ. Γιάννη Μαρουκάκη εστάλη ηλεκτρονικά από την κα Μίτσα Ανταράκη-Μαρουκάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου