Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Σεπτέμβριο

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Σεπτέμβριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο σχετικά με την δωρεά, την οποία προσέφερε προς την Εκκλησία το Ίδρυμα «Νιάρχος» για την επιχορήγηση του προγράμματος του 3ου Τέκνου, που εφαρμόζεται στις περιοχές της Θράκης. Το Ίδρυμα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το ποσόν που απαιτείται για το διάστημα από 1ης Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Αυγούστου 2014. Η σημαντική αυτή δωρεά είναι αποτέλεσμα των επαφών του Μακαριωτάτου με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, ήρε το επιτίμιον της ακοινωνησίας στον Ιερομόναχο Πρόδρομο Ασημακόπουλο, αδελφό της πρώην Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου.
Όρισε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιο Σωτηριάδη και τον Ελλογιμώτατο κ. Αντώνιο Παπαντωνίου, να εκπροσωπήσουν την Εκκλησία μας στις εργασίες της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη, που θα γίνουν στις Βρυξέλλες από 2ας έως 4ης Οκτωβρίου ε.ε.

Επίσης έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου