Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ο διαγωνισμός της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου για την αγάπη

Η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών διοργάνωσε φιλολογικό και καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα το απόσπασμα «Η αγάπη …. από την Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές των Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου Τάξεων. 

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να γράψουν ένα δοκίμιο, ένα ποίημα ή να ζωγραφίσουν για την αγάπη. 

Στις 17/4/2013 οι μαθητές ανά σχολείο διαγωνίστηκαν στο γραπτό κείμενο. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων φρόντισαν να οργανώσουν το Διαγωνισμό με επιτηρητές από τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, καθώς και να τροποποιήσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα, γιατί ο διαγωνισμός ήταν 2ωρης διάρκειας (καλυμμένα τα ονόματα των υποψηφίων). 

Όσον αφορά στο διαγωνισμό ζωγραφικής, οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο του μαθήματος των καλλιτεχνικών επόπτευσαν τη συμμετοχή των μαθητών, η οποία ξεκίνησε από τις 1/4/2013 και διήρκεσε μέχρι και τις 17/4/2013. Στα Λύκεια, όπου δεν είχαν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ08, βοήθησαν τους μαθητές είτε εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σχέδιο, είτε εκπαιδευτικοί ΠΕ08 από τα Γυμνάσια.

Τα έργα ζωγραφικής και τα κείμενα παραδόθηκαν από τα σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Χίου μέχρι και τις 19/4/2013.

Στη συνέχεια ορίστηκε με απόφαση της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους εκπαιδευτικούς Γεωργιάδου Νικολέττα (Καλλιτεχνικών Μαθημάτων) και Μελαχροινούδη Ευαγγελία (Θεολόγος) για τα έργα τέχνης και Χούλη Κυριακούλα (Φιλόλογος) και Καρατζά Κωνσταντίνο (Θεολόγος) για τα δοκίμια και τα ποιήματα, η οποία αφού πρώτα αξιολόγησε τις όντως αξιόλογες δουλειές των 87 (Δοκίμιο: 34 Ποίημα: 33 Ζωγραφική: 20) συνολικά μαθητών που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό εξέδωσε τα κάτωθι αποτελέσματα: 

Δοκίμιο

Α΄ Βραβείο: Φαρμάκη Μαίρη του Ευαγγέλου, 3ο ΓΕΛ Χίου, Α΄ Τάξη.

Β΄ Βραβείο: Σκιαδάς Βασίλειος – Χρήστος, Γυμνάσιο Καρδαμύλων, Γ΄ Τάξη.

Έπαινος: Τσιριώτη Χρύσα, Γυμνάσιο Καρδαμύλων, Γ΄ Τάξη.

Ποίημα

Α΄ Βραβείο: Μαγγανάς Αγαπητός, ΓΕΛ Βροντάδου, Β΄ Τάξη.

Β΄ Βραβείο: Μαθιούδη Μαριάνθη, Γυμνάσιο Βροντάδου, Γ΄ Τάξη.

Έπαινος: Βαγιάνου Στέλλα, ΓΕΛ Βροντάδου, Α΄ Τάξη.

Ζωγραφική 

Α΄ Βραβείο: Πάτρου Κυριακή, ΓΕΛ Βροντάδου, Β΄ Τάξη.

Β΄ Βραβείο: Μανωλάκη Βασιλική του Δημητρίου, 4ο Γυμνάσιο Χίου, Γ΄ Τάξη.

Έπαινος: Καραχάλιου Μαρία, Γυμνάσιο Κάμπου, Γ΄ Τάξη.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 στις 19.00 το βράδυ στην Πλατεία Ναυτοσύνης στις Οινούσσες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος βράβευσε εκείνους τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό. Επέδωσε, επίσης, αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σ’ αυτόν. Στην Αίθουσα «Μαρίας Π. Λαιμού» πραγματοποιήθηκε έκθεση των έργων των μαθητών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου