Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ο Μητροπολίτης Χίου απένειμε τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου στον «Ε.Κ.»

Του Δημήτρη Τσάκα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος το απόγευμα της Τρίτης επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας Σταύρο Χαβιάρα, τον π. Ιωάννη Μουσά και τον π. Βασίλειο Λούρο, ιερέα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Η επίσκεψη, όπως επεσήμανε ο κ. Μάρκος, είχε διττό χαρακτήρα, ο πρώτος να συγχαρεί τον εκδότη - διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνη Η. Διαματάρη για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως του «Εθνικού Κήρυκα» και να τον ενημερώσει για την ανθρωπιστική κρίση στη γενέτειρα, για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Εκκλησία και να ευχαριστήσει την Ομογένεια για τη βοήθεια.

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον κ. Διαματάρη για τα 100 χρόνια προσφοράς και για το εθνικό έργο και τόνισε ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» είναι το πρόσωπο της Ελλάδας στην Αμερική και το πρόσωπο της Ομογένειας στην Ελλάδα και του απένειμε τον Ιερό Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου, το ανώτατο βραβείο της Μητροπόλεως.

Ο κ. Διαματάρης αποδέχτηκε το βραβείο εξ ονόματος των συνεργατών του, των αναγνωστών και των υποστηρικτών του «Ε.Κ.» και τον ενημέρωσε για τη μεγάλη και λαμπρή γιορτή για τα 100χρονα που διοργανώθηκε στις 22 Μαϊου 2015 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη στο Μανχάταν για την απονομή των Βραβείων του «Εθνικού Κήρυκα» και δώρισε στους επισκέπτες την ειδική έκδοση για την 100ετηρίδα του «Εθνικού Κήρυκα».

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη γενέτειρα, για την ανθρωπιστική κρίση και για τον ρόλο της Ομογένειας στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η γενέτειρα.

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου