Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά η καθιερωμένη ετήσια σύναξη μελλονύμφων της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.

mellonimfoi
Την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Χίου πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά η καθιερωμένη ετήσια σύναξη μελλονύμφων της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.


Νέοι και νέες που πρόκειται να τελέσουν το μυστήριο του Γάμου τους το επόμενο διάστημα συγκεντρώθηκαν στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Χίου για να πάρουν την ευχή του πνευματικού τους πατέρα και να ακούσουν τις πατρικές συμβουλές για το σημαντικότερο γεγονός της ζωής τους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος απηύθυνε πατρικό πνευματικό λόγο αναφερόμενος στην σημασία του μυστηρίου, στην εκκλησιαστική θεώρηση της σχέσης κοινωνίας των συζύγων, στην κοινή πορεία (με τις ευχάριστες αλλά και δύσκολες στιγμές) που βαδίζουν οι χριστιανικές οικογένειες και στην ερμηνεία των τελουμένων κατά την ακολουθία του ιερού μυστηρίου του γάμου εντός του ιερού ναού. Μεταξύ άλλων προέτρεψε τους μελλονύμφους να επιδοθούν σε έναν όμορφο αγώνα υποχωρώντας ο άνδρας για χάρη της γυναίκας του και η γυναίκα για χάρη του άνδρα της ούτως ώστε να πρυτανεύει η αγάπη που ο Θεός τους έδωσε και όχι ο εγωισμός που διαλύει την ενότητα της αγάπης. Έτσι θα στηρίζουν το γάμο τους στο μοναδικό ακλόνητο θεμέλιο, τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν. Εν κατακλείδι εξέφρασε την χαρά του για την ευτυχία των πνευματικών παιδιών του και ευχήθηκε να ζουν πάντοτε πλούσια την χαρά της χάριτος του Θεού!
Στο τέλος έδωσε σε κάθε ζευγάρι ένα συμβολικό δώρο και μετά την αναμνηστική φωτογραφία προσεφέρθει ένα μικρό παραδοσιακό γαμήλιο κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου