Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ

xeirotoniavitaki
Την Κυριακή Δ' Νηστειών 7η Απριλίου 2019 , ημέρα μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Σιναίτου, συγγραφέως της Κλίμακος,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κος Μάρκος ετέλεσε την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Χριστού Λειβαδίων πόλεως Χίου με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων και διακόνων, καθώς και πολλών προσκυνητών που είχαν συρρεύσει στον Ιερό Ναό για να συμπροσευχηθούν.


Κατά τη Θεία Λειτουργία χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον κ. Κωνσταντίνο Βιτάκη, πτυχιούχο ΑΕΣ Θεσσαλονίκης, έγγαμο νέο , ευσεβή και ενάρετο, ενώ του απηύθυνε πατρική προσλαλιά, στην οποία ετόνισε την υψηλή και δύσκολη αποστολή του ιερέως να επαναφέρει τα απολωλότα πρόβατα στην Εκκλησία του Χριστού περπατώντας όπως ο βοσκός μέσα σε ακάνθες και τριβόλους , δεχόμενος πάμπολλες επιθέσεις και αντιμετωπίζοντας πλείστες αντιξοότητες, αλλά με όπλο αήττητο τον Σταυρό του Κυρίου μας . Παράλληλα υπογράμμισε ότι στον ίδιο Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Λιβαδίων Πόλεως Χίου πριν από τέσσερα χρόνια τον χειροθέτησε Αναγνώστη. Αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην μαρτυρική Κύπρο, την εμβληματική μορφή του αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, την επίσκεψη στη φυλακή του ήρωος μάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη την οποία επίσκεψη συνέδεσε με την Κύπρια σύζυγο του πατρός Κωνσταντίνου, Κλεοπάτρα. Επιπρόσθετα σημείωσε τη συνεισφορά της μεγάλης μορφής του τιμωμένου Οσίου πατρός Ιωάννου του Σιναίτου συγγραφέως της Κλίμακος και διάφορες νουθεσίες του προς κάθε ποιμένα, ενώ ενεθυμήθηκε μια χάρτινη εικονίτσα του μακαριστού μητροπολίτου Λευκάδος κυρού Νικηφόρου με εικονιζόμενο τον ποιμένα Χριστό και με τρεις μόνο λέξεις «Η Αποστολή μου». Εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου και την Ιερά Μονή Παναγίας Βοήθειας για τη στήριξη προς τον άμισθο διάκονο .Τέλος αναφέρθηκε στην τιμητική παρουσία του στρατηγού εν αποστρατεία, κου Μιχαήλ Κωσταράκου, Επίτιμου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη γενικότερα συνδρομή του στο έργο του ως Μητροπολίτη μιας ακριτικής Μητροπόλεως.
Επακολούθησε δεξίωση στην ενοριακή αίθουσα του Ιερού Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος πριν από την αποχώρησή του σημείωσε ότι ο πατήρ Κωνσταντίνος Βιτάκης δεν είναι πλέον το παιδί της ενορίας, αλλά ο πατέρας της στα χέρια του οποίου αφήνει την ενορία και τον οποίο όλοι οι ενορίτες οφείλουν να σέβονται και να υπακούν για να επιτύχει στην αποστολή του και να διαπλάσει την προσωπικότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου