Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Η ΧΙΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

agioscharalampos
Μέσα σε κλίμα βαθειάς πίστεως και ευλαβείας, αλλά και ιστορικών αναμνήσεων εόρτασαν οι απόγονοι των Μικρασιατών προσφύγων τον προστάτη τους Άγιο Χαράλαμπο στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βαρβάσι της Χίου, όπου και ευρίσκεται η ιστορική εικόνα του Αγίου, η οποία και μετεφέρθη με θαυματουργό τρόπο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.


Τόσο κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, όσο και κατά τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, μεγάλος αριθμός κληρικών, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Επιτροπάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, και πλήθους λαού, προσευχήθηκαν στον Άγιο, παρακαλώντας να χαρίζει υγεία στους ασθενείς, παραμυθία στους θλιβομένους, συνδρομή στους πτωχούς και κυρίως πρεσβεία στο Θεό για να κληρονομήσουν την Βασιλείαν των Ουρανών.
Ο Σεβασμιώτατος τόσον κατά τον Εσπερινό, όσον και κατά την Θ. Λειτουργίαν κηρύσσων τον Θείον Λόγον ανεφέρθη στον σύμφωνο προς τις βιβλικές επιταγές μαρτυρικό θάνατο του Αγ. Χαραλάμπους, αλλά και στους ανά τους αιώνας διωγμούς των πιστευόντων από τους αρνητές της πίστεως στο Χριστό.
Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το παράσημο του Σταυρού του Αγίου Ισιδώρου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου στο Μικρασιατικό Σωματείο «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ο ΦΑΡΟΣ» για την πολύχρονη πορεία του και εργασία του στη διατήρηση της Μικρασιατικής Μνήμης των Μελών του.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Χίου, η μαθητιώσα νεολαία και πλήθος πιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου