Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Λαμπρή περιφορά της εικόνας των πολιούχων της Χίου [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η λιτανεία των Ιερών Εικόνων των Αγίων Βικτώρων και της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας ενόψει της 102ης επετείου από την απελευθέρωση της Χίου.

Της λιτανείας προηγήθηκε λαμπρός πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντων των Μητροπολιτών Ιωαννίνων Μάξιμου, Χίου Μάρκου, Σάμου Ευσέβιου, Κυθήρων Σεραφείμ και πρώην Βελγίου Παντελεήμονος στον οποίο παρέστη σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Στη λιτανεία μεταξύ άλλων συμμετείχαν σχολεία της πόλης, οι ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, οι Πρόσκοποι καθώς και στρατιωτικό άγημα της 96 ΑΔΤΕ «Χίος».

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της ελληνικής σημαίας που μετέφεραν οι σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών. Η ιστορία της ανάγεται από την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής όταν πρόσφυγες τη μετέφεραν από την καιόμενη Σμύρνη κι έκτοτε φυλάσσεται στις Οινούσσες.

Η πομπή μέσω της οδού Ροδοκανάκη διέσχισε το κέντρο και από εκεί μέσω της Απλωταριάς κατέληξε και πάλι στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Χίου θα συνεχιστούν αύριο στις 10:30 το πρωί με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στις 11:30 στο μνημείο ηρώων και θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική και στρατιωτική παρέλαση στις 12:00 το μεσημέρι στην οδό Δημοκρατίας.


Δείτε το φωτογραφικό υλικό εδώ

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου