Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΧΙΩΤΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟ 2015

Ραντεβού στη Χίο το επόμενο καλοκαίρι τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου έδωσαν οι Χιώτες Αμερικής-Καναδά για τη διοργάνωση του 61ου συνεδρίου και 7ου παγκόσμιου συνεδρίου των Χιωτών της διασποράς.


Χιώτες από όλη την Αμερική παραβρέθηκαν στο 60ό Συνέδριο των Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 3 μέχρι τις 6 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη.

Το Συνέδριο συμπεριλάμβανε έκθεση χιακών προϊόντων, έκθεση φωτογραφίας «Οι Χιώτες στην Αμερική», διαγωνισμός φωτογραφίας και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα το «Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας».

Στις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα «αξιοποίησης και ενεργοποίησης» της νέας γενιάς, με «πρωταρχικό στόχο» τη «συσπείρωση των δυνάμεων του Ελληνισμού για τη διαιώνιση της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς».

Η έκθεση χιακών προϊόντων ήταν μια ευκαιρία για πολλούς ομογενείς να γνωρίσουν δείγματα της χιακής παραγωγής και δημιουργίας, με έμφαση στα προϊόντα μαστίχας, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν οι τουριστικές ομορφιές του νησιού.

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΑΓΡΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου εξελέγη νέο Συμβούλιο το οποίο θα ηγηθεί της οργάνωσης τα επόμενα δύο χρόνια.

Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Στέλιος Τσαγρής από την Καλιφόρνια, καταλαμβάνοντας τη θέση που επί μακρόν κατείχε ο Δημήτρης Κοντολιός, ο οποίος δεν διεκδίκησε την επανεκλογή του.

Το Συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος Στέλιος Τσαγκρής, Καλιφόρνια, Α’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κοντολιός, Νέα Iερσέη, Β’ Αντιπρόεδρος Σταμάτης Τσατσαρώνης Καλιφόρνια, Γραμματέας Αντωνία Φίκαρη Καλιφόρνια, Βοηθός Γραμματέας Αννα Κοντούλη Νέα Υόρκη, Ταμίας Στέφανος Μπουμπούλης Βοστώνη, Βοηθός Ταμίας Γιάννης Βαβίλης Σικάγο.

Κυβερνήτες: Καλιφόρνια Γεώργιος Μίχαλος, Ιλινόις Ηλίας Ζωγράφος, Λουιζιάνα Μάρκος Κουντουρούδας, Μέριλαντ – Ουάσιγκτον Ιωάννης Φράγκος, Νέα Αγγλία Μιχάλης Μπουμπούλης, Νέα Υόρκη Αμαλία Μπουρνιά, Νέα Ιερσέη Τομ Λάμπρος, Οχάιο – Δυτική Βιργινία Γεώργιος Παρικάκης, Πενσιλβανία, Αννα Ψώρα, Οντάριο Στέλιος Βαβούλας, Κεμπέκ Ευάγγελος Β. Μαρδάς. Νομικός Σύμβουλος Στέλιος Πουλάδας.

Ο νέος Πρόεδρος Στέλιος Τσαγρής τόνισε ότι στόχος του είναι τα χιακά Σωματεία Αμερικής και Καναδά να παραμείνουν ενωμένα και σε μήνυμά του επισημαίνει:

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους συλλόγους Χιακή Ομοσπονδία και Πανχιακό Σύλλογο Κοραής Νεας Υόρκης, που ανέλαβαν τη διοργάνωση του 60ου Συνεδρίου των Χιακών σωματείων Αμερικής και Καναδά στην Νέα Υόρκη.

Επίσης θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στη διοργανωτική επιτροπή με πρώτη την κυρία Άννα Κοντούλη και βοηθό την κυρία Αμαλία Μπουρνιά και όλους τους συνεργάτες τους για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν για τη φιλοξενία προς όλους όσους συμμετείχαν στο συνέδριο.

Τελειώνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνέδρους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και με εξέλεξαν ως Ύπατο πρόεδρο των Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά.

Δεν υπόσχομαι πολλά γιατί χωρίς τη συνεργασία όλων μας ο Ύπατος πρόεδρος δεν μπορεί να διεκπεραιώσει το έργο του. Ο στόχος μου είναι τα Χιακά σωματεία ΗΠΑ και Καναδά να παραμείνουν ενωμένα για το καλό του νησιού μας, την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή των Χιακών προϊόντων καθώς επίσης τη νέα γενιά, αυτούς που θα παραλάβουν τα ηνία στο μέλλον.

Καλή αντάμωση στη Χίο μας στο 61ο συνέδριο και 7ο παγκόσμιο συνέδριο Χίων τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου το 2015».


Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο Terrace on the Park το επίσημο δείπνο του συνεδρίου.


Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με δοξολογία και την ορκωμοσία του νέου Συμβουλίου στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου και το αποχαιρετιστήριο γεύμα στο ξενοδοχείο Four Points στο Long Island City.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου