Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

«Άγιος Ισίδωρος, ο Άγιός μας»

Από την ηλεκτρονική σελίδα του ΠΟΛΙΤΗ:

Παρουσία του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, υπερτίμου και εξάρχου πάσης Μακεδονίας κ. Θεολόγου αλλά και του χιακής καταγωγής Μητροπολίτη πρώην Βελγίου Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις οδούς της πόλης της Χίου η λιτανεία των Οστών (των Λειψάνων) του Αγίου Ισιδώρου.

Η μεγαλοπρεπής πομπή που ξεκίνησε συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου αλλά και αγήματος της 96 ΑΔΤΕ από τον Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Βικτόρων Χίου, κατευθύνθηκε αρχικά στην προκυμαία και από εκεί στην Πλατεία Βουνακίου.

Εκεί ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Ισιδώρου χαρακτηρίζοντας τυχερή τη Χίο, καθώς αποτέλεσε τον τόπο μαρτυρίου του Αγίου που κατάγονταν από την Αλεξάνδρια της Αιγύπτου.

Στη συνέχει ο κ. Θεολόγος στάθηκε στη σημασία των λιτανειών υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για πράξη με βαθιά θρησκευτική σημασία ενώ τέλος σημείωσε:

«Αν κατάφερε αυτός ο τόπος να σταθεί όρθιος είναι γιατί υπήρξαν πρότυπα από το παρελθόν αλλά και πρόσφατα ακόμα που του έδειξαν ότι είναι ωραίο να θυσιάζεσαι για υψηλά ιδανικό όπως ο Χριστός και η Πατρίδα. Αυτή είναι η προσφορά της εκκλησίας μας στην πιο δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας», σημείωσε ο ίδιος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου